Ziezo
Ziezo werd in 1991 opgericht. Ik was (kinder)fysiotherapeut, nieuwsgierig, creatief en werd schrijver en regisseur van bedrijfs- en televisieprogramma’s. Mijn ervaring als trainer (fysiotherapie en bouwacrobatiek) bouwde ik verder uit en vanaf 1996 werd Ziezo ook een bureau voor coaching, training en faciliteren. De rode draad is voor mij bewegen en bewogen worden. Mentaal, emotioneel en fysiek.

Ziezo&Co
Ziezo werd Ziezo&Co omdat ik meer met klanten en collega’s wilde ontwerpen en uitvoeren. Co-Creatie. Samen met de klant en collega’s ontwerp ik programma’s, leeractiviteiten en voer die uit. Ik ben verbonden aan de Baak als programmamaker, trainer en coach en als extern beoordelaar aan de Foundation for Corporate Education (FCE). In 2005 startte de leergang Interveniëren & Faciliteren (IF). Ik fiets graag op mijn racefiets (o.a. Giro di Kika in 2016), ben grensrechter  en elftalleider van Kampong voetbal JO 17-1 en al 25 jaar Applefreak.

Visie
Vanuit mijn eigen nieuwsgierigheid zijn er vragen: wat beweegt mensen in organisaties en wat remt ze af? En hoe kan ik ze optimaal faciliteren, stimuleren en adviseren tot meer beweging? Ik geloof dat mensen tot meer in staat zijn dan ze zelf vaak zien en voor mogelijk houden. Het vraagt wel bereidheid en moed om naar jezelf te kijken, de consequenties van je eigen functioneren te erkennen en te accepteren om vervolgens opnieuw in beweging te komen. Met je nieuwe eigen-wijsheid.

Bril
Ik gebruik een systeembril om naar teams en organisaties te kijken. Met deze bril op zijn er geen daders en slachtoffers te vinden. Wel zie ik mensen die iets niet, half of volledig met elkaar aangaan. Die hun invloed en verantwoordelijkheid kunnen nemen om samen vooruit te komen. Ik ben daarin meervoudig partijdig. Dat betekent dat ik iedereen steun en spiegel of confronteer met het effect van zijn/haar handelen. Think differently and act accordingly!

Hart
Hoewel ik me sterk verbonden voel met het brein is ons hart de echte regisseur. Wist je dat er meer informatie vanuit het hart naar het brein toe gaat dan andersom? Hartcoherentie heeft dan ook een groot effect op o.a. stressvermindering, alertheid, emotieregulering, slapen en presteren. Ik pas hartcoherentie toe in persoonlijke coaching en teamcoaching.

Brein
Gebruik veel praktische breinkennis in het ontwerpen en uitvoeren van leeractiviteiten. In 2010 publiceerde ik, samen met wetenschappers en HRD-collega’s, het boek Brein@Work, breinkennis voor organisaties.

Beeld
Mijn liefde en passie voor beeld en het gebruik van foto’s en beeldfragmenten in bijeenkomsten is altijd gebleven. Zo groot dat we vanaf 2012 weer nieuwe fragmenten zijn gaan produceren om in te zetten tijdens bijeenkomsten, training en (team)coaching. Zie ons Vimeokanaal Zelf de fragmenten zien en gebruiken? Bel of mail me!

Co-netwerk van Ziezo
Ik werk samen met professionals die ik, afhankelijk van de vragen, inzet op hun expertise. Het Ziezo&Co netwerk bestaat in alfabetische volgorde uit: Acrobaten, Acteurs, Beeldend kunstenaars, Cabaretiers, Coaches, Communicatiebureau’s, Dichters, Facilitators, Filosofen, Klanten, Leeradviseurs, Opleidingskundigen, Regisseurs, (Scenario)schrijvers, Trainers en andere professionals met specifieke expertise.